Tuesday, June 21, 2016

Promosi pakej perkahwinan murah kelantan


Assalamualaikum wbt semua...

urhhh lama sungguh x update blog.. hari ni kaklin nak citer pasal PROMOSI PAKEJ PELAMIN BAJET khas untuk warga kelantan... walau dimana anda berada... jika majlis kat kelantan, kami on .. hhehehe..

Memang GLAMELIN MIUSLIMAH bridal terkenal dengan pakej yang murah dan pelamin yang cantik. comfirm puas hati nyer lah....



kat sini ada beberapa pakej PROMOSI SEMPENA BULAN RAMADHAN yang mulia ni... so adik2 boleh pilih nak yang mana.. dah pilih nnti jangan lupa wasap kaklin laju2... book tarikh tau...

WASAP KAMI LAJU2!!!!
014-2111 601
014-2111 601
014-2111 601

KITA EJAS SAMPAI JADI!!!!!  tq.. luv u all...

Monday, April 18, 2016

Pregnant lagi.....!!!! (alhamdulillah...)


ok.. dah baca kan citer alice in wonderland tu...

now alice dah umor 6 bulan lebih dah.. tp period lin tetiba lambat 2 minggu.. dalam hati , hurm.. mesti lekat nih,,.. so lin pon decide pergi klinik kesihatan, wat urine test... and the outcome was. NEGATIF!!!

TAK puas hati dengan result dari klinik kerajaan tu.. lin beli pregnancy test yang brand CLEAR BLUE sebab yang tu je yang boleh detect awal sama ada kita pregnan ke tak.. harga memang menang mahal sket la. rm38 , lin beli kat watson KB.

esok nye, early in the morning, lin terus wat urine test.. kan urine awal pagi tu yg senang nak detect preggy ke tak.. n the outcome was... POSITIF!!!!! ALHAMDULILLAH YA ALLAH..  syukur yang tak terhingga Allah mendengar doa lin.. lin kan nak anak 12 orang.. so dah preggy lagi ni.. maksudnya.. nak masuk 7 lah anak lin... weeeee!!!!

Allah bagi rezeki anak... alhmdlh... syukur sangat2..

ada je yang cakap.. - haaa dah cukup kan 6 orang... lin bagi direct je.. tak.. saya nak 12 org!!! heeeee...

kalo dokter kat hospital dia suh selang every 2 years.. tp dah Allah nak bagi cepat.. lin terima je. sebab dia yang lebih tahu kan....

ok.. nnti lin sambung lagi..

alice in wonderland


alhamdulillah... alhamdulillah... alhamdulillah...

syukur pd Mu ya Allah.....  bagi yang belum tahu... lin sebenarnya.. baru melahirkan baby... baru ke? dah 6 bulan lebih dah pon baby lin.. lin bagi nama Alice Rafania Bt Abdul Rahman,.. suka sangat tau dsapat baby ni sebab dah 5 tahun dah x der baby.

ye lah.. yang sebelum tu Ar-rizq Bin Abdul Rahman kan... dah 5 tahun.. lepas tu lin tak preggy2 ... lamaa tau 5 tahun.. menanti dan terus menanti.. akhirnya Allah memberi peluang untuk lin hamil lagi.. syukur.. dan sekarang,, baby Alice dah masuk 6 bulan lebih dah..

Kalu korang nak tau, alice ni anak nombor 6 dah.. dah tua dah lin ni haaa... ye la.. tgk pic ni k..


ngeeee!!! ramai!!!!

sebenarnya yang 4 teratas tu ialah, anak dari hasil perkahwinan lin yang lepas... 2 pompuan.. kakak dan batrisya.. dan kembar lelaki, darwisy n danish.... yang si kecik kat tengah2 tu lah.. ar-rizq..
anak sulung dari perkahwinan lin yang sekarang...


so 5 org lah semua anak lin masa ni.. masa ni tgh preggy kan si Alice.. tak nampak perut tu sebab tgh duduk...

so now, skrg lin dah ada 6 org lah anak... tambah Alice sorang lagi....'


 alice 4 months old.

 mummy, kakak milia, n alice!!
 this one, alice baru bangun tido haaaa
kakak, alice n kak batrisya..

mesti ramai tertanya-tanya.. kenapa lin bagi nama ala-ala omputih ... alice nah!! hahhaa.. sbnarnya lin nak bagi nama elizabeth.. buleh panggil alice.. hubby lak x setuju.. katanya nama tu cam orang tua,.. so , lin bg cadangan.. nak letak alice..

 hubby suke... sebabnya.. masa tu tengah hot, cerita alice in wonderland, versi orang.. bukan bersi kartun... so dia berkenan si alice in worderland tu comel kata hubby.. hahahahaha..
ok sbb tu lah boleh dpt nama alice kat si alice ni...

ok nanti lin sambung k.. ada lagi nk citer nih...
 

student praktikal diperlukan di GLAMELIN MUSLIMAH BRIDAL, KOTA BHARU, kelantan


Assalam sahabat2 semua...
hari ni lin nak update tentang tempat praktikal, khas untuk mereka-mereka yang berniat untuk buat praktikal di kota bharu, kelantan...

ok. di butik pengantin lin ni.. memang lin nak pakai student praktikal.. so kalo adik2 tengah cari tempat praktikal di kawasan kota bharu, kelantan... memang kak lin  mengalu-alukan kedatangan adik-adik k. GLAMELIN MUSLIMAH BRIDAL, terletak di cabang empat cherang, kota bharu. atau lebih di kenali dengan cabang 4, wau besar, cherang... memang butik kaklin ni, betul-betul dekat simpang empat wau besar tu..

Bagi mereka yang tengah mencari tempat praktikal, boleh wasap kak lin direct 014-2111 602 , then hantar resume, nanti kaklin akan panggil interview k. In sya allah, ada rezeki adik-adik, kaklin akan bagi elaun sikit sorang..

task atau tugas-tugas yang akan diberikan, bergantung lah.. ada yang kena buat marketing, ada yang kena pasang pelamin, ada yang kena jahit manik, ada yang kena layan customer.. so, kaklin harap sangat sangat, ramai yang nak buat praktikal kat butik pengantin kak lin ni k. lagi ramai, lagi baik... ada masa luang, kak lin akan ajar mekap setakat yang kak lin tahu.. ye lah.. bukan lah expert sangat, sikit2 tu boleh la..

so, sape yang berminat nak buat praktikal 3 bulan ke, 6 bulan ke kat butik pengantin muslimah kak lin nih, wasap laju2 tau.. dan kebarangkalian untuk kak lin amik adik2 ni adalah sangat tinggi... :-) 

wasap tau.. 014-2111 602 (kak lin) panggil kak lin je.. tak yah puan2.. kita eratkan silaturrahim sesama kita k.. in sya allah... :-)

oh ye.. buleh jenguk fb kak lin... Fb: glamelin muslimah bridal

ada fan page dan personal Fb.. dua2 kaklin punye... ;-)

wassalam...

Monday, March 21, 2016

15 TIPS UNTUK BAKAL PENGANTIN




15 TIPS UNTUK BAKAL PENGANTIN
(by GLAMELIN MUSLIMAH BRIDAL)





1.    Survey & cari2 bridal/ butik pengantin awal2…
 
2.      2.  Masa paling sesuai cari bridal ialah 6 bulan sebelum majlis.

3.      3.  4 bulan sebelum tarikh majlis, anda WAJIB BOOKING dah tau. 
(                          Kalau booking lagi awal mcm 5-8   bulan sebelum lagi cantik.)\


4    4. Apa yang nak kena tengok masa survey bridal tu ialah:
ü    @ Pelamin yang up to date
ü  @  Baju yang up to date
ü   @  Mekap yang cantik
ü  @  Harga berpatutan
ü  @  1 stop centre… iaitu kalo malas nak pergi banyak2 tempat utk cari catering, canopy,   DJ, fotographer, inai art, khemah, dewan dll tu… cari je wedding planner yg sediakan sumer ni..  sesetengah bridal ada 1 stop centre… SONANG!!!
ü  @  Mak andam @ owner yg senang nak berurusan.. org Kelantan cakap “mudah basso”


    5 .     Bila majlis dah dekat tu… silalah jaga kesihatan. Jangan bagi demam ke batuk ke, selsema ke..
               kalo selsema hari sanding… haru nanti asik kena lap hingus je.. habis mekap!


    6.      Be cool , relaks n happy2 jer..


    .7       Pastikan cukup tidur

8   8.       Betulkan niat yang majlis kahwin ni untuk ape…
Ø  Untuk halalkan hubungan
Ø  Untuk jamu makan kawan2 dan sedara mara
Ø  Majlis nak enjoy2
Ø  (bukan nak menunjuk2...)

 
9.     9.      Banyak tenangkan diri   

10.  Banyakkan solat hajat
                                  
             11.    Banyakkan baca Quran

     12.Jangan mudah panic. Anggap persiapan kahwin ni, majlis utk kita enjoy2. Kalo x anda akan stress sbb byk benda nk kena settle.

      13.   Stress amat tak bagus untuk bakal pengantin tau. Boleh mendatangkan aura negative dan masalah lain2 pulak akan timbul.

      14.  Pastikan selalu jaga hp, kot2 mak andam nak tanya rumah kat mana, org canopy pon nak call. Orang berinai, org catering dll.. Amat penting kena selalu jaga hp time ni.

      15 .  Jika ada wedding planner lagi bagus. Anda x perlu risau apa2. Just stay cool & relaks & lets the wedding planner do your job! [HIGHLY RECOMMENDED!!! Sebabnye, hari bahagia anda amat perlukan rehat yang secukupnye tau. Kalau dah letih, stress, penat, x sempat nak rest bagai kang nnti hari majlis, haru nanti.. x de mood dah nak sanding..]



GLAMELIN MUSLIMAH BRIDAL…
PENERAJU PAKEJ PELAMIN TERMURAH DI KELANTAN!!!

Special utk sayang2 yang nak kahwin 2016 – 2017 ni,
GLAMELIN MUSLIMAH BRIDAL ada pakej BOOMBASTIK punye lah!...

(PROMOSI SAH SEHINGGA 31 MAC 2016 AJE TAU!!!)

HANYA DENGAN
RM 2499!!!

PELAMIN
DEKO MEJA BERADAP
2X BUSANA PENGANTIN
2X MEKAP

FREE OF CHARGES !!!

9X GUBAHAN HANTARAN (FREE)
DEKO PHOTOBOOTH (FREE)
PINTU GERBANG (FREE)
RED CARPET (10M) (FREE)

2X BANTAL NIKAH (PON FREE)
2X PAYUNG PENGANTIN (FREE)
1X BUNGA TANGAN (FREE)
ASSESORIES L&P (FREE)
LIGHTING (FREE)

HAH??? MURAH???
MEMANG LAH MURAH!!!

Sebab…
Kami memang nakkk sangat bantu sayang2 semua kahwin, dirikan masjid,
dan meramaikan umat nabi Muhammad s.a.w..

Dan selain dari harga yang MELETOPS ni,
kami juga nak bantu sayang2 tambah pahala sikit2 dengan...

SETIAP 1% DARI HARGA PAKEJ SAYANG2 SEMUA,
AKAN KAMI SUMBANGKAN KEPADA SYRIA CARE ORGANISATION TAU…

Bukan apa... Kesian sangat tengok saudara seislam kita kat sana.. WANITA, ANAK2 KECIL..
Apa kata kita pakat2 bantu sikit sorang..

MOGA ALLAH LINDUNGI MEREKA DI SANA,
DAN
 SEMOGA ALLAH MERAHMATI KITA KAT SINI..
Pakat2 doa cay!
(PROMOSI SAH SEHINGGA 31 MAC 2016 AJE TAU!!!)


So.. sape yang berminat dengan pakej AMAL ni.. boleh terus wasap Abang Man kita selaku project manager utk setiap projek pelamin.

WASAP SEKARANG kalau nak harga PROMO!!!

014- 2111 601
014- 2111 601
014- 2111 601

PESANAN PENTING!!!
Malas nak wasap nombor hotline
014- 2111 601???
Tulis je PM kat bawah ni….

Kalo malas nak komen PM?
tinggalkan nombor wasap korang,
nanti kite wasap…

Malas jugak?
Tak payah hidup lah dik non, kalau semua benda kau malas

(PROMOSI SAH SEHINGGA 31 MAC 2016 AJE TAU!!!)

EH!! JAP JAP….!!!
Tolong LIKE & SHARE iklan ni tau…

Mana lah tahu ada kawan2 atau saudara mara atau jiran2
tengah cari pakej pelamin yang harga berpatutan…
Boleh kami tolong diorang..

Dan semoga Allah melimpahkan rezeki anda2 yang LIKE & SHARE iklan ni..
Amin Ya RAbbal alamin…

Butik GLAMELIN MUSLIMAH BRIDAL ni
lokasi nye di
CABANG 4,CHERANG, KOTA BHARU..
(Cbg. 4 wau besar)

Sila .. Sila.. Sila… ;-)

(PROMOSI SAH SEHINGGA 31 MAC 2016 AJE TAU!!!)


GLAMELIN MUSLIMAH BRIDAL…
PENERAJU PAKEJ PELAMIN TERMURAH DI KELANTAN!!!

PENCARIAN MODEL MUSLIMAH 2016 & PROGRAM AMAL !!!



PENCARIAN MODEL MUSLIMAH 2016 & PROGRAM AMAL !!!

CUNGKIL BAKAT ANDA SEBAGAI MODEL!!!
 014-2111 602 wasap tau!!





Wahhh!! Macam best!!!!
Mesti la best!!! ni lah peluang yang ditunggu-tunggu para model muslimah sekian lama.. Akhirnya tiba jugak!
.
.

Apa yang best sangat???
Pencarian model muslimah ni, mmg khas dibuat untuk mengcungkil bakat anda semua sebagai MODEL. Tapi versi muslimah lah.
.
Biasanye kan model ni sinonim dengan free hair, baju seksi..
.
.
Tapi yang ini TAK!
Kami memberi peluang kepada anda yang berminat nak jadi model dengan karakter muslimah yang anda ada dan pose lah gaya model profesional di depan cameraman2 nanti!!!
.
.
Selain mengcungkil bakat. Program ni lebih kepada menjalinkan ukhwah sesama model dan fotographer.
.
.
Program ni jugak, nak bantu anda2 semua buat pahala sikit2 sebab masa program tu kita akan melancarkan TABUNG AMAL yang akan kita sumbangkan pada SYRIA CARE MALAYSIA - jom pakat2 bantu saudara seislam kita kat sana... wink emoticon
.
 (014-2111 602 wasap tau!!)
.
Dan jangan tak tahu, program kita ni akan mendapat liputan dari akhbar2 tempatan jugak tau.
.
.
Jom kita tengok hadiah2 menarik yang menanti para peserta!!!
.
TEMPAT PERTAMA : RM1000 + Crown + +Hamper + Bunga
TEMPAT KE-2 : RM 500 + Hamper
TEMPAT KE-3 : RM 300 + Hamper
5 Hadiah saguhati berupa hamper dan RM50.
(SETIAP PENYERTAAN AKAN MENDAPAT SIJIL DAN HAMPER!!!!)
.
.
Ok. Ini detail program ye :
Tarikh : 30/4/2016
Masa : 8.00 am
Tempat : PCB Resort - Kota Bharu (Cadangan)
Tema : Pengantin Muslimah Alaf Baru
Yuran Penyertaan : RM 200
.
.
Pemenang akan dinilai berdasarkan:
1) Hasil foto
2) Gaya pose
3) Komitmen dengan cameraman
4) Potensi sebagai model profesional
5) Mekap
6) Busana
.
.
Jangan risau untuk yang tak ada busana
pengantin.. Boleh terus hubungi penganjur untuk settle pasal baju k.
014-2111 602 (WASAP)
.
.
.
Bagi yang berminat untuk menyertai PROGRAM AMAL & PENCARIAN MODEL MUSLIMAH 2016 boleh terus hubungi wasap kami di
014-2111 602 k.
.
.JOM CUNGKIL BAKAT TERPENDAM ANDA!!!
.
.
Jangan lupa untuk LIKE & SHARE post ni tau.
Manalah tau kawan2 korang nak join kan...
JOM JOM JOM SERLAHKAN BAKAT ANDA!!!!

SUSAH NYEEE NAK CARI BAJU PENGANTIN YANG SAIZ BESAR !!!!




SUSAH NYEEE NAK CARI 
BAJU PENGANTIN YANG SAIZ BESAR !!!! :-'(

                                                               (saya berminat - wasap 014-2111 601)



AaH.. Memang lah susah sebab kebanyakan bridal / butik pengantin nie, baju2 yang di sediakan mmg saiz model yang slim melim gitew… TAK TIPU!!! Mmg macam tu…


Yang saiz badan besar sikit terpaksa lah, tempah baju sendiri (modal lah pulakkan… ouch! Fuluss fulus…) dan kalau tak pon terpaksa round2 bridal.. tp last2 x jumpa gak! Kan? Kan? Kan????? 


Akhirnya… ada yg merungut sendiri.. “macam x bagi orang gemok kawin jek”… mak pernah dengar tau bakal pengantin ckp mcm ni.. kesian pon ada, haru pon ada…  :-I


Meh2 sini.. GLAMELIN MUSLIMAH BRIDAL akan bantu anda selesaikan masalah baju pengantin yang selalu kecikkkk aje kat butik2.. Kat GLAMELIN MUSLIMAH BRIDAL, kami ada pelbagai pilihan baju yang bersaiz besar…


Sape kata org badan besar x cantik pakai baju pengantin??? Haa.. apa lagi.. amik la kunci kereta, drive terus ke kedai kami.. jom jom jom… try baju pengantin anda skrg!!!


Yang BESTTTNYE….  :-))
Anda TIDAK AKAN DIKENAKAN BAYARAN TAMBAHAN seperti butik2 pengantin yang lain!!!


BEST TAK BEST TAK???



GLAMELIN MUSLIMAH BRIDAL…
PENERAJU PAKEJ PELAMIN TERMURAH DI KELANTAN!!!

Special utk sayang2 yang nak kahwin 2016 – 2017 ni,
GLAMELIN MUSLIMAH BRIDAL ada pakej BOOMBASTIK punye lah!...

(PROMOSI SAH SEHINGGA 31 MAC 2016 AJE TAU!!!)

HANYA DENGAN
RM 2499!!!

PELAMIN
DEKO MEJA BERADAP
2X BUSANA PENGANTIN
2X MEKAP

FREE OF CHARGES !!!

9X GUBAHAN HANTARAN (FREE)
DEKO PHOTOBOOTH (FREE)
PINTU GERBANG (FREE)
RED CARPET (10M) (FREE)

2X BANTAL NIKAH (PON FREE)
2X PAYUNG PENGANTIN (FREE)
1X BUNGA TANGAN (FREE)
ASSESORIES L&P (FREE)
LIGHTING (FREE)

HAH??? MURAH???
MEMANG LAH MURAH!!!

Sebab…
Kami memang nakkk sangat bantu sayang2 semua kahwin, dirikan masjid,
dan meramaikan umat nabi Muhammad s.a.w..


Dan selain dari harga yang MELETOPS ni,
kami juga nak bantu sayang2 tambah pahala sikit2 dengan...


SETIAP 1% DARI HARGA PAKEJ SAYANG2 SEMUA,
AKAN KAMI SUMBANGKAN KEPADA SYRIA CARE ORGANISATION TAU… :-))


Bukan apa... Kesian sangat tengok saudara seislam kita kat sana.. WANITA, ANAK2 KECIL..
Apa kata kita pakat2 bantu sikit sorang..


MOGA ALLAH LINDUNGI MEREKA DI SANA,
DAN
 SEMOGA ALLAH MERAHMATI KITA KAT SINI..
Pakat2 doa cay! :-)


(PROMOSI SAH SEHINGGA 31 MAC 2016 AJE TAU!!!)


So.. sape yang berminat dengan pakej AMAL ni.. boleh terus wasap Abang Man kita selaku project manager utk setiap projek pelamin.

WASAP SEKARANG kalau nak harga PROMO!!!

014- 2111 601
014- 2111 601
014- 2111 601

PESANAN PENTING!!!
Malas nak wasap nombor hotline
014- 2111 601???
Tulis je PM kat bawah ni….

Kalo malas nak komen PM?
tinggalkan nombor wasap korang,
nanti kite wasap…

Malas jugak?
Tak payah hidup lah dik non, kalau semua benda kau malas


(PROMOSI SAH SEHINGGA 31 MAC 2016 AJE TAU!!!)


EH!! JAP JAP….!!!
Tolong LIKE & SHARE iklan ni tau…

Mana lah tahu ada kawan2 atau saudara mara atau jiran2
tengah cari pakej pelamin yang harga berpatutan…
Boleh kami tolong diorang..

Dan semoga Allah melimpahkan rezeki anda2 yang LIKE & SHARE iklan ni..
Amin Ya RAbbal alamin…


Butik GLAMELIN MUSLIMAH BRIDAL ni
lokasi nye di
CABANG 4,CHERANG, KOTA BHARU..
(Cbg. 4 wau besar)

Sila .. Sila.. Sila… ;-)

(PROMOSI SAH SEHINGGA 31 MAC 2016 AJE TAU!!!)


GLAMELIN MUSLIMAH BRIDAL…
PENERAJU PAKEJ PELAMIN TERMURAH DI KELANTAN!!!